De week van de blauwe kring

22 juni 2022

Wat wordt er heerlijk gespeeld in de kapsalon en samen ontdekken we in het spel wat er allemaal gebeurt in de kapsalon. Als de klant binnenkomt mag hij eerst gaan zitten in de wachtkamer en een leuk kapsel uitzoeken. Na het wachten mogen de haren gewassen worden, maar maandag kwamen we erachter dat er nog geen plek in de salon was waar we onze haren konden wassen. De zandtafel hebben we omgetoverd naar een wasbak en de eerste klanten konden hun haren al lekker laten wassen. Er wordt geknipt en gekamd en na afloop betalen de klanten voor hun behandeling bij de kassa. Dat is soms best wel duur hoor, juf moest zelfs 200 euro betalen! In de groene kring kunnen de kinderen plaatsnemen in de nagelstudio, hier mogen de nagels van de kinderen gelakt nadat ze zelf een ontwerp hebben gemaakt. 

Maandagmiddag hebben de kinderen hun eigen gezicht getekend op een wit blad en dinsdagmiddag gingen we samen met groep 2 naar het bos om daar onze gezichten haren te geven. Alles wat de kinderen in het bos vonden mochten ze gebruiken om haren van te maken. De kinderen vonden bloemen, takjes, gras, mos en blaadjes zo werden het prachten portretten. 

Buiten hebben we bingo gespeeld, waarbij de kinderen spelenderwijs hebben geoefend met het leren herkennen van de cijfers 1 t/m 20.  

 

2E24AAEE-AC80-49E1-B4FD-E8ABCB0A7448 2E24AAEE-AC80-49E1-B4FD-E8ABCB0A7448