Groep 7/8

Afscheid nemen...

Trots!
Ongelooflijk trots ben ik op mijn groepje!

Afgelopen jaar was mijn eerste jaar in groep 7/8. We begonnen ontzettend luxe. Met 19 kinderen, juf Karlijn met heel veel ervaring, juf Joyce, een super goede LIO stagiaire en ik.

Naast alle typische groep 8 zaken, zoals de NIO; de CITO-TOETSEN; het schoolverlatersadvies; voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs; het praktisch verkeersexamen; de IEP-TOETS; sexuele voorlichting; kamp; de eindmusical; enzovoorts....
... gebeurde er ook van alles wat we van te voren niet hadden voorzien.
We namen al vrij snel afscheid van Iloniya; we moesten weer omschakelen naar onderwijs op afstand, vanwege de tweede lockdown; juf Karlijn ging naar groep 3/4, omdat we geen invaller konden vinden; Maurits werd opeens een schoolverlater; de moeder van juf Joyce overleed; Livia werd ook opeens een schoolverlater.

Het was een bijzonder jaar! En het mooie daarvan is dat je samen nog hechter wordt.
We hebben zoveel lief en leed met elkaar gedeeld.
Ook samen op kamp gaan en samen naar de eindmusical toewerken, brengt je nog dichter bij elkaar. Het proces van samen de musical schrijven, de rollen verdelen, het decor maken, de liedjes schrijven en zingen én spelen, de uitnodigingen maken, wat uiteindelijk tot een hoogtepunt komt met de uitvoering voor de school en de ouders. Alles wat ze al die jaren geleerd hadden, konden ze nu laten zien. Samenwerken, schrijven, verantwoordelijkheid tonen, oplossingen verzinnen, creativiteit, muzikaliteit, presenteren, organiseren, berekenen, acteren, humor, alle talenten konden ze laten zien. 
En wat hebben ze veel talenten! Zo divers en verschillend, zo uniek.
Wat een bijzonder groepje! Wat een prachtige kinderen! Allemaal...stuk voor stuk! Ik heb enorm van ze genoten. Tijdens de musical, maar ook het hele jaar door. En wat ga ik ze missen!
Vol trots en vertrouwen laat ik ze los. Want ik weet... zij komen er wel! Ze hebben geleerd om zichzelf te zijn en trots te zijn op wie ze zijn. Ze weten wat hun talenten zijn en hoe ze hun doelen kunnen behalen.
En dat je in LEFLAND het meeste leert!
Geniet van jullie vakantie en jullie verdere reis!

Veel liefs juf Brigitte