Groep 7/8

Kamp 2021

Kamp 2020/2021 groep 7/8 

 

Wij, groep 7/8, gaan u wat vertellen over ons kamp op scouting Castricum. Ik hoop dat u er zin in heeft om het te lezen. Het was een heel leuk kamp. Het was ook wel een beetje zwaar daar  gaat u straks meer over horen. We waren echt heel moe, want we gingen laat naar bed. 

Jens Nuisker

 

Hoornse Vaart outdoor klimpark 

We gingen met groep 5/6 naar een klimpark. Toen we aankwamen moesten we als eerst zoeken waar we heen moesten. We liepen een heel veld door en terug. Uiteindelijk kwamen we bij een soort kleine stal. In de stal was ook een varkentje. We mochten wat eten en drinken en daarna verdeelde de leiding ons in 3 groepen. Vervolgens mochten we beginnen. Eerst bleef iedereen droog bij de obstakels, maar na een tijdje viel bijna iedereen in het water en werd het een watergevecht.   

Jesse westerwal 

 

De fietstocht 

We fietsten naar heel veel activiteiten zoals klimmen in Alkmaar, surfen in Castricum, kanoën in Uitgeest en Het Baafje in Heiloo. De dag dat we het meeste hebben gefietst was woensdag, de eerste dag. Op weg naar het klimmen was Stijn heel hard gevallen. Van het klimmen naar het strand moesten we even stoppen, want Jule kreeg het benauwd. De tweede dag hebben we maar 1 uur gefietst naar de activiteit in Uitgeest en terug naar de kamplocatie. De laatste dag zijn we naar Het Baafje en terug naar school gefietst.

Jet van Schagen 

 

Golfsurfen  

We gingen golfsurfen bij Surfschool Castricum. We kregen als eerst een uitleg over het surfen en hoe je moest staan op je surfboard. Toen kregen we een wetsuit om aan te doen. Op het water gingen we in een kring zitten met het surfboard. In de kring herdachten we een bijzondere gebeurtenis in stilte, daarna mochten we geluid maken en op het water slaan. Er waren bijna geen golven, dus we gingen peddel oefeningen doen. En daarna het eindspel. Alle borden werden naast elkaar gelegd en we mochten er een voor een overheen rennen. Dat was mijn stukje doei!!!!    

Marijn Ton

 

Bamboe Bouwen  

Op het strand werd de klas in tweeën gedeeld. De ene groep ging surfen en de andere groep ging bamboe bouwen. Ik schrijf over het stukje bamboe bouwen. 

Als eerste gingen we met bamboe en elastieken allemaal driehoeken maken. Die we vervolgens weer op elkaar konden stapelen om een grote toren te maken. Ik vond het leuk om te doen. Toen de toren af was, maakte juf Susan er een foto van. 

Daarna moest onze hoge toren weer uit elkaar gehaald worden, de toren was wel 6 lagen hoog. De tweede groep moest ons nu proberen te verslaan en wij mochten gaan surfen. 

Jons Bais 

 

Kamp opbouwen 

We kwamen aan bij kamp en gingen mijn verjaardag vieren. Toen kregen we te horen wat onze kamers waren. De meiden kregen een grotere slaapkamer dan de jongens. De ouders sliepen in het kantoor van de scouting. Bart (vader van Jet) sliep in de gang en Jan Willem (vader van Jens en Stijn) sliep op zolder. We gingen al onze spullen klaarleggen. Toen bleek dat Riyaan haar luchtbed lek was. Gelukkig

 was er nog een extra luchtbed. Isa dacht dat ze geen luchtbed mee had, maar die bleek gewoon nog in de aanhanger te liggen. Na het opbouwen hadden we vrije tijd. 

Maurits de Groot     

 

Eten 

De eerste dag met het avondeten hadden we pasta met saus en kaas. De tweede dag met het ontbijt hadden we lekkere broodjes met beleg. We moesten ook onze lunch maken, want we gingen ergens heen en dan gingen we het daar opeten. Helaas hadden we te weinig brood, dus dit werd nog extra bijgehaald. In de avond gingen we barbecuen. Hamburgers, worstjes noem het maar op. De laatste dag gingen we ook weer lekkere broodjes eten in de ochtend en weer een lunch maken voor bij Het Baafje. Bij Het Baafje kregen we ook nog een patatje.  

Nina Borst

 

Corvee 

We moesten corveedienst doen. Je moest afwassen, wc schoonmaken, koken of het kampvuur klaarmaken. Sommigen moesten wel 2 keer afwassen of 2 keer de wc schoonmaken, dat was echt verschrikkelijk. Soms had je vrije tijd, omdat Bart de taak al had gedaan, dat was wel leuk. Na de corveedienst was alles weer lekker netjes. 

Stijn Nuisker 

 

Bosspellen  

We hebben in de bossen spannende en tegelijkertijd leuke spellen gespeeld waarbij je hard moest nadenken en goed moest communiceren. Voor we met de spellen begonnen hebben we gelijke teams gemaakt. Team A,B,C,D,E en team F. Alle teams hebben hard moeten rennen bij spel 1. Spel 1 was een soort berovend tikkertje. We hadden de groep in tweeën gesplitst. Een van de twee groepen moesten zich verspreiden door het bos, zij waren de douane. De anderen moesten keihard rennen om aan de overkant van het stukje bos te komen, zij waren de smokkelaars. Was je getikt dan moest je je dure of goedkope kaartje inleveren. Bij het tweede spel waren er in het bos puzzelstukjes verstopt. We speelden weer in twee teams, uit ieder team bleef 1 persoon achter om te communiceren via de walkie talkie/telefoon. Als het team alle stukjes gevonden had moest je met die ene persoon aan de andere kant van het bos communiceren om van de stukjes een vorm te maken. De vorm bleek een poes te zijn. Wie het eerste het puzzeltje goed af had, had gewonnen.  

Mila Burgerman

 

Liedjes 

We hebben ‘s avonds gezellig bij het kampvuur gezeten. We hebben leuke liedjes gezongen zoals Cowboy Billy Boem en liedjes van de musical. Juf Susan speelde op de gitaar mee en juf Joyce ging voor het eerst op een ukelele spelen. Op de tweede avond tijdens het zingen werden er ook marshmallows geroosterd boven het vuur. 

Tika Glorie

 

Pyjama show 

We hadden op de eerste dag een pyjama show, het was super leuk. Veel kinderen hadden grappige pyjama’s. De ouders waren het grappigst, die hadden hele leuke pyjamas aan! Bart had een jurk aan en dat was super grappig! Stijn had ook een jurk aan met een oranje kroontje dat licht gaf! Ik had een normale pyjama. Het was super leuk om iedereens pyjama te zien en het was ook super grappig! Tijdens de modeshow was het best wel koud. Daarna gingen we snel naar binnen en maakten we nog een groepsfoto.

Isa Terluin

 

Slapen

We gingen pas na 00.00 uur naar bed. De meiden speelden nog met een zaklamp, waardoor de jongens boos werden. Toen trokken de jongens de slaapkamerdeur van de meiden open. De jongens hadden juf gehaald, die ging achter de deur staan. Dat wisten wij, meiden, omdat er een bericht op haar telefoon binnen kwam. De tweede nacht waren we zo moe dat we meteen gingen slapen. 

Emma van Veen     

 

Kanoën 

We gingen op de tweede dag met de fiets naar het kanoën toe. Daar gingen we met ons corvee groepje in een drie persoons kano. De mevrouw die daar kano´s verhuurde gaf ons een uitleg over hoe we moesten kanoën. Toen konden we beginnen. In het begin was het best moeilijk, maar uiteindelijk kon iedereen het. We kano’en naar een eiland, en daar legden we aan. We gingen lunchen en daarna ook zwemmen. 

Er was ook een glijbaan in het water waar iedereen natuurlijk vanaf wilde. Op het eiland was ook een soort speeltuin met een trampoline. We zijn daar ongeveer 3 uur geweest en toen gingen we met de kano´s weer terug. Op de terugweg was er ook een speedboot op het meer. De jongens in de speedboot probeerden ons nat te maken en dat lukte heel goed. Sommige tassen waren helemaal doorweekt. Gelukkig droogden ze snel weer op toen we op de fiets zaten.    

Beer Molenaar    

                  

Bonte avond/disco

Na het eten ging juf Joyce lichten en speakers voor de disco en bonte avond klaar zetten. Er kwamen een paar juffen van anderen klassen kijken. Toen juf Joyce klaar was met alles klaarzetten, ging ze kinderen schminken. Een paar kinderen gingen omkleden. En toen was het zover, de bonte avond kon beginnen. 

Jet, Jons, Maurits en Riyaan gingen het presenteren. 

Jons en Beer gingen moppen vertellen net als Martijn.

Riyaan en Livia deden een dansje.

Jet en Jens gaven een lesje breakdance, de juffen deden zelfs mee!

Emma, Tika, Isa en Mila deden een dansje en maakten Bart kletsnat!! 

Marijn,Thijmen en Stijn zongen een liedje.

Jule en Nina gingen een stukje rappen. 

De vaders deden ‘Links, rechts’ van de Snollebollekes en we gaven de juffen een cadeau. 

De juffen zongen het afscheidslied voor groep 8 en niet veel kinderen hielden het droog. 

We gaven de vaders ook een cadeau, omdat ze echt super lief waren en ons goed hadden geholpen.

Na het kampvuur was het best laat, maar het was tijd voor nog een feestje, de disco!! Na een half uur dansen en zingen was het echt wel tijd om naar bed te gaan, iedereen was echt super moe!!

Riyaan Abdi

 

Spookverhalen/tocht

Na de bonte avond vertelde juf Susan bij het kampvuur een spookverhaal. Het verhaal ging over Pietertje en een meisje met rode haren en een wit nachtjaponnetje. Na dat verhaal gingen we in een donker bos op spooktocht. De juffen waren verkleed en verstopt in het bos. Ze hadden zaklampen aan en daar zagen we het meisje met de rode haren. Uiteindelijk was alles nep, het was heel leuk. Een paar kinderen vonden het heel spannend. 

Martijn Oort

 

Bootcamp 

De laatste ochtend werden we wakker door een pannen concert en een keiharde toeter. We moesten zo snel mogelijk naar buiten komen. Juf Joyce had een militairen pak aan.  We moesten planken totdat iedereen er was, dat duurde wel even. Het was dus best zwaar. Eerst moesten we 20 push ups doen en nog meer oefeningen. Daarna moesten we rennen rond een grote zandvlakte. Bedenk even dat we door het zand moesten tijgeren enzo in onze pyjama! Het enige wat we de hele tijd hoorde was: hup hup hup. Maar het meest irritante was juf haar fluitje. Fuuuut fuuuut fuuuut. Dat is gewoon het meest irritante wat je kan horen als je net wakker bent. Toen we terug waren moesten we het laatste ding doen namelijk, tegen een muur aan zitten zonder op een stoel te zitten ofzo. Dat was wel een leuk avontuur in de ochtend. 

Thijmen Marsé 

 

Zwemmen in het Baafje   

Toen het kamp bijna was afgelopen gingen we met de groep nog even naar het Baafje, maar het was niet zulk mooi weer. Toen we aankwamen stond er al een meneer klaar die ons naar binnen bracht. Het zwembad was echt LEKKER warm! Het was wel 26 graden, echt zoooo lekker. We hadden de grote mat om op te klooien, dat was leuk. Als je eruit ging dan moest je echt rennen, want anders bevroor je echt helemaal. Na het zwemmen gingen we naar huis.    

Livia Rijs

 

Dat was alweer ons kamp. We hebben er met zijn alle erg van genoten! Van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Dit kamp zullen wij dan ook nooit meer vergeten! Wij willen allemaal nog even de ouders en de juffen bedanken voor dit geweldige kamp, zonder jullie had dit nooit kunnen plaatsvinden! We hebben 3 geweldige dagen gehad.

Jule Pepping

 

Groetjes groep 7/8 

IMG-20210611-WA0048 IMG-20210611-WA0048