Groep 7/8

Week van 29 maart tot en met 2 april

1 april

Het was een zware dag voor de juf! 😉

De kinderen hadden met elkaar verschillende grappen bedacht. Zo deden ze net alsof ik er niet was; ze veegden mijn bord uit; ze hadden de klok verzet en ze hadden een laag zout in mijn thee gedaan. 🤣

En ik had ze verteld dat minister Slob had besloten dat ze vanaf 1 april iedere dag een uur langer op school zouden zitten om alle zogenaamde ”achterstanden” in te halen. Ze waren toch even geschrokken. 😅

 

In het kader van Pasen hadden we ook een heel leuk rekencircuit gedaan buiten. De kinderen moesten in tweetallen op zoek naar alle verstopte paaseieren. Op iedere paasei stond een rekenvraagstuk die ze moesten oplossen. De kinderen hebben gerend en gerekend om alles binnen een half uur op te lossen. 

 

Ook heeft Maurits deze dag zijn verkeers theorie-examen behaald. De kinderen van groep 8 hadden dit vorig jaar al gedaan en de kinderen van groep 7 doen het volgend jaar. Verder in de nieuwsbrief kunnen jullie meer informatie lezen over het verkeersexamen.

Vandaag hebben de kinderen genoten van een heerlijk paasontbijt, mogelijk gemaakt door de ouderraad.

 

Thema

We zijn volop bezig met onderzoek doen.

Bronnenonderzoek: we hebben onderzoeksvragen bedacht en hebben gezocht naar antwoorden in verschillende boeken uit de bieb.

Praktijkonderzoek: de kinderen willen jullie als ouders dit weekend interviewen over jullie puberteit.

Experimenteel onderzoek: aanstaande dinsdag gaan we experimenten uitvoeren naar aanleiding van vragen die we nog hebben, zoals: hoe werkt een condoom?

 

Nog wat belangrijke data op een rij:

20 en 21 april IEP toets groep 8

9 april gaan we lasergamen. Alle kinderen op de fiets naar school.

14 april fietscontrole. Alle kinderen op de fiets naar school.

19 mei praktijkexamen groep 8

2-3-4 juni kamp groep 7/8 (onder voorbehoud).

Het is helaas nog niet zeker dat het kamp dit jaar door mag gaan. Wel hebben we alvast een datum vaststaan. Stel dat het doorgaat en er ook vaders mogen komen helpen... dan is het handig als jullie alvast deze data vrij houden. Heb je tijd en wil je mee als kampvader onder voorbehoud? Dan kun je mij een mailtje sturen. 

16 en 23 juni Schoolvoetbal (onder voorbehoud).