Stichting Zilveren Maan

Lotgenotenprogramma voor de jonge mantelzorger leerlingen

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

Dit voorjaar zal Stichting Zilveren Maan in Heiloo een lotgenotenprogramma houden voor de jonge mantelzorger leerlingen. Dit zijn kinderen waarvan een gezinslid chronisch (ernstig) ziek is (dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn), een handicap heeft of een ouder/broertje zusje met adhd en/of andere stoornissen.

 

Het programma is preventief bedoeld.

Hierin is het lotgenotencontact belangrijk en is het programma zeker ook bedoeld voor kinderen die (ogenschijnlijk) nergens last van hebben.

 

Het programma bestaat uit 7 bijeenkomsten met de kinderen van 1,5 uur en wordt afgesloten met individuele eindgesprekken met ouder/verzorger.  

De bijeenkomsten worden begeleid door twee ervaren professionals van Stichting Zilveren Maan.

 

Het gemiddelde cijfer dat de deelnemers van vorig jaar gaven aan de programma’s van Zilveren Maan is een 9,3.  
Uit de resultaten van vorig jaar is het volgende gebleken:

 

De kinderen voelen zich na deelname minder boos, minder verdrietig, minder schuldig. Hebben meer begrip gekregen voor hun eigen situatie. Hebben meer zelfvertrouwen en kunnen zich beter concentreren.

 

Genoeg redenen om dit voorjaar weer met een programma te starten!

 

Denkt u dat uw zoon/dochter mee zou willen doen (deelname is kosteloos), dan kunt u uw zoon/dochter hiervoor opgeven door middel van bijgesloten formulier in te vullen en een e-mail te sturen naar info@praktijkzilverenmaan.nl

Graag ontvangen we uw aanmelding voor  10 maart a.s.

 

In verband met het Coronavirus zullen wij goed kijken naar de samenstelling van de groepen/beschikbare ruimte. Eventueel worden er kleinere groepen samengesteld. De groep wordt gehouden in een grotere ruimte waardoor de afstand kan worden geborgd.

 

Meer informatie over Stichting Zilveren Maan kunt u vinden op www.zilverenmaan.org of www.praktijkzilverenmaan.nl.

 

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met één van de coaches van deze programma’s: Mariëlle van der Laan:info@praktijkzilverenmaan.nl of telefonisch 06-524 529 69.

Nicole Roelfsema: info@coachingspraktijkroelfsema.nl of telefonisch 06-10549424

 

Met vriendelijke groet,

 

Mariëlle en Nicole                  

Logo - Stichting Zilveren Maan Logo - Stichting Zilveren Maan