Groep 7/8

De tweede week...

...van het onderwijs op afstand in 2021.

Zowel de kinderen als de juffen beginnen er steeds meer handigheid in te krijgen. 

We streven ernaar om zoveel mogelijk afwisselende opdrachten te geven. Toch realiseren we ons dat alle contact en controle via de computer gaat. 

Ons doel is om de kinderen zoveel mogelijk aan te bieden en het normale onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. We willen er zoveel mogelijk voor de kinderen zijn. 

Het allerbelangrijkste is wel het welzijn van de kinderen.

In de ochtend starten we de dag met een weerbericht. In het weerbericht geven de kinderen weer hoe het op dat moment met ze gaat. 

Ik word er heel erg blij van dat er ’s morgens zoveel zonnetjes voorbij komen. 

En natuurlijk is er ook wel eens een regenwolkje. Gelukkig komt dan na een gesprekje of wat hulp die zon daarna weer tevoorschijn. 

Tijdens het onderzoek naar het weer in Heiloo komen de kinderen erachter dat we op verschillende manieren onderzoek kunnen doen. We kunnen bronnenonderzoek doen door het op te zoeken op internet. Maar nog veel interessanter is het om onderzoek te doen met je eigen gemaakte meetinstrument. En daarna de gegevens met elkaar te vergelijken. De kinderen kwamen er ook achter dat het uitmaakt op welk moment van de dag je de temperatuur meet bijvoorbeeld. 

 

Volgende week gaan we nog meer informatie opdoen over het weer en het klimaat. 

 

 

20210109_170645 20210109_170645