Groep 7: Veel presenteren

ingevoerd op 05-02-2016

Deze week zijn er weer prachtige boekbesprekingen gehouden. Zo goed om te zien dat de kinderen het heel serieus nemen, een goede voorbereiding treffen soms ook nog iets extra’s doen. Juf heeft de mooiste PowerPoints, quizjes en posters voorbij zien komen. Tot nu toe zijn er alleen nog maar ruim voldoendes, goede- en zeer goede beoordelingen gehaald! 

Er zijn de afgelopen dagen steeds mini-lesjes voorbij gekomen over ons thema ’De Gouden Eeuw’. Zo leren de kinderen over Nova Zembla, de V.O.C. en het leven op een schip in die tijd. Het is zo goed om te zien dat de kinderen steeds meer ’actief’ gaan lezen. Ze strepen hoofdzaken aan en proberen de tekst echt goed te begrijpen. 

Nog meer presentaties zagen wij vrijdag, toen de voorrondes van de talentenjacht voor Carnaval waren. Nienke van Dijl uit groep 5 kwam in onze klas om samen met Meike een dansje te doen en te playbacken, Jarno en Wieger speelden op hun instrument het Pauluslied, Casper deed een super gave breakdance en NIcole won met haar lied ’Jij woont in mijn hart’. Ze zong prachtig en iedereen was onder de indruk! Gefeliciteerd, Nicole!