Groep 7: Kruiden

ingevoerd op 21-01-2016

De kinderen van groep 7 hebben onderzoek gedaan naar kruiden. Waar komt het vandaan? Hoe groeit het? Hoe ruikt het? Waar wordt het voor gebruikt? Ze hebben aantekeningen gemaakt en dit uitgewerkt in de vorm van een verslagje. 

Er zijn al flink wat boekbesprekingen geweest deze week. Tot nu toe is er alleen maar ruim voldoende, goed of zeer goed gescoord. De kinderen doen het heel knap en leren hun boek te promoten. Veel kinderen vinden het best spannend maar het is belangrijk dat ze regelmatig iets voor de groep presenteren. 

Dat deden wij ook na het snuffelen in boeken over de V.O.C. In kleine groepjes hebben de kinderen gekeken in de boeken en vervolgens hebben ze aan elkaar verteld wat er zoal in het boek te zien en te lezen is. 

Het voorlezen aan de kleuters zit er ook bijna op. Ook daar hebben de kinderen van genoten. Ze kwamen erachter dat kleuters soms verlegen, soms druk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Gelukkig zijn ze hier goed mee omgegaan. Deze activiteit is uitgebreid voorbereid en voorafgaand aan het voorlezen is er een plan van aanpak gemaakt.