groep 7 en 8 doen mee met de Week van Mediawijsheid

ingevoerd op 20-11-2015

Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden maar om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers. De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren vanaf 6 t/m 18 jaar.

De leerlingen van groep 7 en 8 doen dit jaar mee met de Week van de Mediawijsheid (20 t/m 27 november) door de interactieve game ”Mediamasters” te spelen in de klas. 

Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met de MediaMissies. Dat zijn mediawijze opdrachten over bijvoorbeeld privacy, cyberpesten, programmeren, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Tijdens deze opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep. Zo worden zij met én van elkaar mediawijzer.

Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. 

In de klas wordt een klassenaccount aangemaakt waarmee de kinderen ook thuis verder kunnen spelen. Neemt u deze week eens de tijd om samen met uw kind te kijken naar de opdrachten en thema’s die aan bod komen.

Mediamasters thuis (http://www.mediamasters.nl/thuis)